2008 yılında Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden mezun oldu. 2011 yılında yüksek lisans tezini "Türkiye'de Gönüllü Çevre Örgütleri" ve doktora tezini "Belediye Hizmetleri ve Seçmen Davranışı İlişkisi Üzerine Bir Araştırma: Ankara Yenimahalle ve Altındağ İlçe Belediyeleri Örneği" başlıklı çalışmalarıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kent ve Çevre Bilimleri Anabilim Dalında tamamladı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’na (TEPAV) Mayıs 2015 tarihinde katılan Asmin Kavas, Şehir ve Bölge Çalışmaları Programlarında Politika Analisti olarak görev yaptı. Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Kent ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Kavas’ın çalışma alanları “yerel yönetimler”, “kentleşme”, “çevre sorunları”dır.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyesi olan Bahar Aksel, lisans eğitimini İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde, Kentsel Tasarım alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. Kent kimliği ve kent markalaşması üzerine hazırladığı doktora tezi ardından kent mekanının fiziksel ve anlamsal açıdan nasıl daha iyi tasarlanabileceğini sorgularken yaratıcı mekanlar ve yaratıcı endüstriler üzerinde çalışmaya başladı. Kültür ve yaratıcılık temelli kalkınma konusunda “Creaticity” ve “Hal: Sinop Girişimcilik ve Buluşma Merkezi” projelerinde yürütücü olarak yer aldı. Kamusal alan, sanat ve katılımcılık konularında yürüttüğü ders ve çalışmaları ile EAP programlarında eğitmenlik yaptı. British Council desteği ile Creative Hubs Programme’a katıldı. Son dönemde placemaking, kamusal mekan tasarımı ile gündelik hayat-mekan ilişkisi üzerine yaptığı araştırma ve yürüttüğü tezlerle çalışmalarını hareketlilik, kullanıcı deneyimi ve çocuk dostu kentsel mekan üretimi konularında genişleterek kent mekanının nasıl daha iyi tasarlanabileceği / üretilebileceğini sorgulamaya devam ediyor.
Lisans: İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde 2000 yılında tamamladı. Yüksek Lisans: Marmara Üniv. Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bölümünde 2002 yılında, Doktora: Marmara Üniv. Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bölümünde 2008 yılında tamamladı. Bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yönetici asistanı olarak çalıştı. 2011 yılından günümüze kadar Yalova Üniv. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları daha çok kamu sorumluluğunda sosyal hizmet ve sosyal yardım, sosyal belediyecilik, Sığınmacılar, Sakin Şehir, Sivil Toplum, Gönüllülük gibi konular başta olmak üzere ağırlıklı olarak belediyelerde ve merkezi yönetimde sosyal hizmet uygulamaları üzerinde durmaktadır.
Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı'nda, doktora programını ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tasarım Sorunları Programı’nda tamamlayarak doktor ünvanını almıştır.
2016 yılında doçent, 2021 yılında profesör olan Ece Ceylan Baba, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi’dir. Mayıs 2017’den bu yana aynı üniversitede Mimarlık Bölüm Başkanı ve Temmuz 2021'den bu yana Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev almaktadır.
Akademik alanda mimari ütopyalar ve distopyalar, yüksek yapılaşma, küreselleşme, 21. Yüzyıl kentleri, kullanıcı katılımı, çevre ve kentli psikolojisi, konut tipolojileri ve loft kavramı konularında çalışmakta; inceleme, araştırma ve yayınlarını bu alanlara yönelik olarak sürdürmektedir.
Yazarın, çeşitli ulusal ve uluslararası makaleleri ve yürüttüğü projeler bulunmaktadır, bunlara ek olarak İdeal Kent Arayışında Mimari Ütopyalar (Aralık 2020), Tasarım Demokrasisi ve İstanbul (Eylül 2012) ile Loft: Modernizmden Postmodernizme Geçiş Sürecinde Loft Mimarisi ve İstanbul’daki Yansımaları (Nisan 2015) adlı üç kitabı bulunmaktadır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra profesyonel meslek yaşamına Baba Mimarlık’ın kurucu ortağı olarak devam eden Ece Ceylan Baba, İMSAD, TUCSA ve Ortak Akıl Antakya adlı sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyesi’dir.
Prof. Dr. Ela Babalık, kent planlama ve kentsel ulaşım planlaması uzmanıdır. 1994 yılında ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuş, 1996 yılında ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Programını tamamlamış, kazandığı YÖK bursu ile 1996-2000 yılları arasında İngiltere’de University College London (UCL) Üniversitesinin Ulaşım Çalışmaları (Centre for Transport Studies) Bölümünde Doktora çalışmasını tamamlamıştır. 2000 yılından itibaren ODTÜ’de öğretim üyesi olarak şehir planlama stüdyo dersleri ile kentsel ulaşım planlaması, ulaşım sistemleri tasarımı ve ulaşım politikası derslerini vermiş olup, 2023 yılından bu yana yarı zamanlı olarak ulaşım planlama derslerini vermektedir. Prof.Dr. Ela Babalık’ın araştırma konuları ulaşım politikası, kentsel ulaşım, sürdürülebilir hareketlilik ve ulaşım, akıllı kentler ve akıllı ulaşım, iklim değişikliği ve ulaşım sektörü, toplu taşıma planlama ve işletimi üzerine olup, bu konularda Avrupa Birliği çerçeve programları da dahil olmak üzere çeşitli uluslararası araştırma projeleri yürütmüştür. Ulusal projeler de aktif yer almakta olup, ulaşım sektörüne ilişkin olarak Türkiye İklim Değişikliği Eylem Planı (2011) ile İklim Değişikliği Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesinde (2000-2023) ülkemiz Bakanlıkları ve UNDP ile birlikte çalışmaktadır. Ela Babalık ayrıca, 2013-2019 yılları arasında Avrupa Planlama Okulları Birliği (Association of European Schools of Planning-AESOP) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almış; 2017-2019 yılları arasında Küresel Planlama Eğitimi Birlikleri Ağının (Global Planning Education Associations Network-GPEAN) başkanlığını yapmıştır.
Lisans eğitimini 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecesini, Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler ve yönetişim alanında yaptığı çalışmalarla aldı.
Çalışma hayatına 1999 yılında Marmara Üniversitesinde başlayan Arıkboğa, aynı üniversitede Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yerel yönetimler, büyükşehir yönetimi, yerel özerklik, yerel siyaset üzerine araştırmaları ve yayınlanmış çalışmaları vardır.
2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu ve 2012 yılında aynı alanda doktora derecesini aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu tarafından desteklenen doktora tezini, işletmelerin afet sonrası iyileşme süreçleri ve yer seçimleri üzerine tamamladı. 2018 yılında şehir planlama alanında doçent ünvanını aldı. ODTÜ, Pamukkale Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi'nde çeşitli akademik pozisyonlarda çalıştı. Uluslararası ve ulusal araştırma projelerinde danışman, yürütücü ve araştırmacı olarak yürüttü. Hollanda'daki 4TU Resilience Engineering Center bursiyeri ve Earthquake Engineering Research Institute üyesidir. Afet yönetimi, işyeri coğrafyası ve risk azaltma politikaları üzerine uluslararası alanda tanınan dergilerde makaleleri yayınlamıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Sürdürülebilir kentsel büyüme, mekansal planlama, ekolojik planlama ve akıllı kentler konularında akademik çalışmalar yürütmektedir. Terzi, 2004 yılında ABD- South Carolina’da Clemson Universitesi’nde; 2008 yılında Londra’da, University College London, Centre for Advanced Spatial Analysis araştırma merkezinde ve 2017 yılında Berlin Teknik Üniversitesi’nde Technology and Community araştırma merkezinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur.
Terzi, sürdürülebilir kentsel büyüme, ekolojik planlama, risk azaltma ve yaşam kalitesi konuları ile ilişkili Avrupa Birliği, COST, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı destekli projelerde araştırmacı olarak görev almıştır. Akademik ve kuramsal çalışmalarının yanında, Terzi’nin kentsel planlamanın uygulamalı alanlarında da çalışmaları bulunmaktadır. Özellikle, mekânsal stratejik planlama, çevre düzeni planı, imar planları ve kentsel dönüşüm konularında çeşitli belediyeler, TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile projeler gerçekleştirmiş, danışmanlık faaliyetlerinde bulunmuştur. Bu uygulamaların, dışında Terzi’nin ayrıca ulusal ve uluslararası kentsel planlama ve tasarım proje yarışmalarında ödülleri bulunmaktadır.
Terzi, çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde proje yürütücülüğü, koordinasyonu ve araştırma faaliyetlerinde bulunmuştur. Türkiye genelinde mekânsal strateji planları ve bölgesel gelişim stratejileri üzerine çalışmış, bu projelerde stratejik planlama ve koordinasyon görevleri üstlenmiştir. Orta vadeli kalkınma planlaması, sürdürülebilir şehirler ve çevresel programlar kapsamında Avrupa Birliği ve Dünya Bankası tarafından desteklenen uluslararası projelerde uzman şehir plancı, takım lideri yardımcısı ve proje lideri olarak görev almıştır.
Fatma Ünsal, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim programları kapsamında kentsel politikalar, planlamada yenilikçi yaklaşımlar gibi teorik dersleri vermekte, atölyelerde yürütücü olarak görev almaktadır. Türkiye’de planlama mevzuatı, kıyı mevzuatı, koruma mevzuatı, kent yönetimi, kentsel dönüşüm, İstanbul’un riskli kentsel gelişme yapısı, yenilikçi planlama araçları, kentsel yoksulluk ve orta ölçekli kentlerde yaratıcı ekonomi konularında, ulusal ve uluslararası kitap bölümleri, makaleleri ve bildirileri yayınlanmıştır. Uluslararası ve ulusal düzeyde tamamlanmış araştırma projelerinin yanında, yerel yönetimler ile ortak uygulama projelerinin yürütücülüğünü üstlenmiştir. Avrupa Birliği tarafından desteklenen sürdürülebilir kentsel gelişme için girişimcilik ve Akdeniz ülkelerinde kıyı mevzuatı konularında tamamlanmış projelerde danışman olarak görev almış, uluslararası sergiler düzenlemiştir.
Okandan, lisans, yüksek lisans eğitimlerini İstanbul ve Innsbruck Üniversitelerinde ekonomi ve işletme alanında yürütmüş, doktora çalışmasını Copenhagen Business School Art&Leadership Center desteğiyle yine İstanbul Üniversitesi’nde sanat ve yönetim ilişkisi üzerine tamamlamıştır.
2004-2006 yılları arasında uzun dönemli olarak stratejik yönetim, senaryo teknikleri konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarına danışmanlık vermiş. 2006 yılından beri sivil toplum kuruluşları, sanatçı insiyatifleri, ulusal ve uluslararası sanatçı destek ve kültür politikası programları ve kadın girişimcilik programlarında katılımlı toplantılar tasarlamış ve yürütmüştür.
Doktora sonrası çalışmalarını Princeton Üniversitesi Siyaset Okulu Sanat Politikaları Araştırma Merkezi’nde Tübitak bursuyla yürütmüş ve akabinde Doçent ünvanını almıştır.
16 yıl boyunca İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sürdürdüğü akademik ve idari görevlerini 2022 yılında tamamlamış, yurtdışında Sharjah ve Berlin’de öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.
Okandan, AICA Sanat Eleştirmenleri ve Küratörler Derneği üyesidir, geçmişte YEKON danışmanlığı ve İBB İstanbul Planlama Ajansı Vizyon 2050 Kültür Politikası Çalışma Grubu üyeliği yürütmüş, halen Tiyatro Kooperatifi ve Türkiye Caz Ağı’nın akademik danışmanlığını üstlenmektedir. UNESCO Kültürel Hakların Çeşitliliği sözleşmesine dair savunuculuk çalışmalarının yanında Milli Komite İhtisas Komitesine dijitalleşme konusunda destek vermektedir. Yaratıcı alanlarda, özellikle sanat ve tasarımla ilgili konularda yenilik ve sürdürülebilirliğe dair araştırmaları, yaratıcı endüstriler ve yaratıcı girişimcilik alanında çalışmalarını ulusal ve uluslararası ağlarda yazar ve mentor olarak katkı sunmaktadır. UNESCO/AB Culture2030 Kültürel indikatörler çalışmasına eksper olarak seçilmiştir.
Lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programına başladı ve 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. Özcan, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalında, 2003 yılında yüksek lisansını, 2009 yılında ise doktorasını tamamlamıştır. 2012 yılında Çevre Mühendisliği Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atanan Dr. Özcan, 2013 yılında ise Çevre Mühendisliği alanında doçent unvanını almıştır. 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak atanan Özcan, halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Özcan; İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Çevre ve Yer Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, İstanbul Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurul Üyeliği, İstanbul Üniversitesi Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Mühendislik Temel Alanı Üyeliği gibi akademik ve idari görevler yapmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Proje ve Teknoloji Ofisi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. 122 ulusal ve uluslararası akademik yayını mevcuttur. Bu çalışmalardan 42 adeti SCI ve SCI-E kapsamındaki dergilerde yayınlanmış ve bu yayınlarına 715 adet atıf yapılmıştır. Ayrıca çok sayıda TÜBİTAK, BAP ve diğer kamu kuruluşları tarafında destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır.
Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi’nde iletişim lisansı, Université Libre de Bruxelles’de (ULB) uluslararası politika yüksek lisansı ve Helsinki Üniversitesi’nde sosyal bilimler doktorası yaptı. Finlandiya Adalet Bakanlığı ile Kuzey Avrupa, Almanya Uluslararası İşbirliği Kurumu GIZ ile Afrika’daki projelerle uluslararası e-demokrasi danışmanıdır. Dijital Politik Fanteziler kitabının yazarıdır. Akademik çalışmalarını e-demokrasi alanında devam ettirmektedir. Itır Akdoğan 2015’den bu yana TESEV’in Araştırma Direktörüdür.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde öğretim üyesidir. Kentsel tasarım teorisi ve pratiği, bilgi yönetimi, varlık odaklı yerel kalkınma, akıllı şehirler ve topluluklar ile doğa esaslı çözümler alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Avrupa Birliği'nin Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen UrbanGreenUP ve RURITAGE başlıklı uluslararası projelerde araştırmacı olarak görev almıştır. Ayrıca İzmir Planlama Ajansı'nda (İZPA) Başkanlık görevini sürdürmektedir.
Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programı ile Beykent Üniversitesi Uluslararası Ekonomik ve Politik İşletmecilik Programında yüksek lisans yaptı. Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarını İngiltere’de sürdürdü.
İş hayatına 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başladı; Denetçilik, Giderler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı ve Encümen Üyeliği ile Belbim A.Ş, Bimtaş A.Ş. ve İstanbul Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Arslan, MARUF (Marmara Urban Forum) Genel Koordinatörlüğü ve Şehir & Toplum ile Kent dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliği’ni de yapmaktadır.
Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1994 tarihinde mezun oldu. 1995-2004 yılları arasında üniversitede kendi bölümünde araştırma görevlisi, 2004-2011 arasında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nda şehir plancısı, 2011-2022 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Tasarım Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2023’de emekli oldu ve kurucusu olduğu MeNO Kentsel Tasarım İşliği’nde çalışmalarına devam ediyor.
Gazi Üniversitesi’nde Şehircilik Atölyesi, Kentsel Tasarım Atölyesi ve Kentsel Estetik derslerine yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak katkı sağlamaktadır. Ayrıca, birçok üniversitenin de jürilerine destek vermektedir. Halen, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve TED Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Danışma Kurullarında yer alıyor.
Kentleşme, Şehircilik ve İklim Şurası, On Birinci Kalkınma Planı, 2016 – 2023 arasında “TÜBİTAK SOBAG Çağrı Programı Danışma Kurulu” projelerinde kurul üyeliği yaptı.
30 yıllık meslek yaşamı boyunca kentsel tasarım, kentsel planlama ve peyzaj planlama ekseni odak olmak üzere koruma, ekoloji, kimlik, yaşam kalitesi temalarında birçok sempozyum, çalıştay, yayın ve projede görev aldı. Ulusal ve uluslararası kentsel tasarım yarışmalarında 30’a yakın ödül, mansiyon ve satınalma kazandı, 11 yarışmada Jüri üyeliği yaptı.
Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü olan Kadıoğlu, Atmosfer Bilimleri konusunda 1987'de yüksek lisans ve 1991'de doktorasını ABD’nin Missouri-Columbia Üniversitesinde tamamlamıştır. Afet yönetimi konusunda ABD’de FEMA, Japonya’da JICA ve İngiltere’nin Bournemouth Üniversitesinin eğitimlerine katılmıştır. Atmosfer bilimleri ve afet yönetimi konularında yayınları bulunmaktadır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı danışmalığını yapmıştır. Sivil Savunma ve KIZILAY Eğitim Gönüllüsüdür. Televizyon için belgeseller hazırlayıp sunmuştur. Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yapmıştır. Şu an İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Başkanı, İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü, Türk Kızılayı Derneği Genel Başkan ve TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanıdır.
Lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1986 yılında tamamladı. Akademik çalışmaları kamu yönetimi bilimi alanındadır. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak 1987-1995 yılları arasında çalıştı. 1995 yılından beri Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde çalışmalarını sürdürmektedir. Kamu yönetimi, yönetimde saydamlık, yerel yönetimler ve yerel kalkınma stratejileri başlıca çalışma alanlarıdır.
Hidroklimatoloji ve iklim değişikliği konularında uzmanlaşmış bir iklim bilimcidir. Lisans derecesini 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden almıştır. Bir yıl kadar Meteoroloji Genel Müdürlüğünde meteoroloji mühendisi olarak çalıştıktan sonra lisansüstü eğitimi almak üzere Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. Yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 1996 ve 2000 yıllarında Arizona Üniversitesi, Hidroloji ve Su Kaynakları bölümünden almıştır. Takip eden üç yıl boyunca Hawaii Üniversitesi Uluslararası Pasifik Araştırma Merkezi’nde Doğu Asya Muson hadisesinin modellemesi üzerine çalışmıştır. 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’ne katılmış ve halen orada çalışmalarına devam etmektedir. Çalışmaları daha çok iklimin değişkenliği, iklim değişikliği ve su kaynaklarına etkileri, şehirleşme, ormansızlaştırma, tarımsal genişleme gibi arazi örtüsü arazi kullanımı değişimlerinin iklime etkileri konularındadır. 2012-2013 yıllarında Sabancı Üniversitesi, İstanbul Politikalar Merkezi’nde İPM-Mercator araştırmacısı olarak iklim değişikliğinin Türkiye açısından bütünsel bir resmini ortaya koyan bir çalışma gerçekleştirmiştir. Aynı zamanlarda Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin 5. Değerlendirme Raporunun hazırlanmasında da “uzman hakem” olarak görev almıştır. Şen, çok sayıda ulusal ve uluslararası projede yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev almış ve bu çalışmalardan ulusal ve uluslararası çok sayıda yayın üretmiştir.
2010 yılından bu yana İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü olarak görev yapıyor.
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünde, yüksek lisans eğitimini Fransa Dışişleri Bakanlığı bursu ile L’Institut d’Etudes Politiques de Grenoble, Kültür Projeleri Yönetimi bölümünde tamamladı. 2003-2008 yılları arasında İstanbul’da kültür-sanat sektörünün önde gelen kurumlarında proje yöneticisi ve iletişim danışmanı olarak yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalara imza attı. 2008 yılında ise İKSV’de Türkiye ve Fransa'nın Dışişleri ve Kültür Bakanlıkları'nın himayesinde gerçekleştirilen Fransa’da Türkiye Mevsimi projesinin genel koordinatörlüğünü üstlendi.
Aynı zamanda UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği İhtisas Komitesi Başkanı olan Ece, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF) Yürütme Kurulu’nda yer alıyor.
İKSV’nin kültür politikaları çalışmaları kapsamında Ece’nin Direktörlüğünde hazırlanan yayınlar arasında; İstanbul’da Kamusal Alanda Sanat Uygulamaları İçin Öneriler (2011), İKSV Ekonomik Etki Araştırması (2012), Uluslararası Güncel Sanat Bienallerinin Finansmanı (2013), Türkiye’de Sanat Eğitimini (Yeniden) Düşünmek (2014), Yerel Yönetimler İçin Kültürel Planlama (2016), Kültür-Sanatta Katılımcı Yaklaşımlar (2017), Birlikte Yaşamak: Kültürel Çoğulculuğu Sanat Yoluyla Geliştirmek (2018) ve Erken Çocukluktan Gençliğe: Sanatla Büyümek (2019), Ekolojik Dönüşüm İçin Kültür ve Sanat (2021); Kültür-Sanat Dünyasında Toplumsal Cinsiyet (2022) ve Türkiye’de Yerel Kültür Ekosistemi (2024) başlıklı raporlar bulunuyor.
WRI Türkiye ekibine 2013 yılında katılan Tolga İmamoğlu, ulaşım ve yol güvenliği ile ilgili projelerin genel yönetiminden, bisiklet yollarının ve BRT koridorlarının yol güvenliği incelemesi ve denetiminden, BRT ve bisiklet projeleri uygulamalarının teknik danışmanlığından, ulaştırma türlerinin entegrasyonu ve erişilebilirlik çalışmalarından, kara nokta analizlerinden, çalıştaylar aracılığıyla kapasite geliştirme aktiviteleri ile farklı coğrafyalarda sürdürülebilir ulaşımın teşvik edilmesinden sorumludur.
TRB Komisyon üyesi, IRF üyesi, Yol Kenarı Güvenliği Komisyon üyesi olup UITP baş eğitmenidir. 2018 yılında Türkiye’nin 11. Kalkınma Planı için Türkiye’nin yol güvenliği stratejisini geliştirmeyi amaçlayan Kalkınma Bakanlığı’na (güncel adıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı) bağlı Trafik Güvenliği Komisyonu’nun koordinatörü ve raportörü olarak çalıştı.
Daha önce AB Komisyonu, Dünya Bankası, IFC, AFD, IRF, UITP, ITDP adına Türkiye, Ukrayna, Macaristan, Hollanda, İsveç, Gana, Etiyopya, Senegal, Tanzanya, Kenya, Uganda, Pakistan, Afganistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde proje yöneticisi, baş eğitmen, teknik danışman ve araştırmacı olarak çalışmış ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik alanında 15 yılı aşkın deneyime sahiptir.
2015'ten bu yana 18 ülkede 50'den fazla kapasite geliştirme çalıştayıyla; Gana, Etiyopya, Senegal ve Kenya’da da kentsel hareketlilik alanında yaklaşık 500 kişiye eğitim verdi.
İnşaat mühendisliği lisansına sahip Tolga, Ulaştırma Yüksek Mühendisidir. İnşaat mühendisliği lisans derecesini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nden ve sonrasında ulaştırma mühendisliği yüksek lisans derecesini de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden almıştır.
Doç. Dr. Z. Hande Sart lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Psikoloji çift anadal programında, uzmanlık derecesini aynı üniversitenin Klinik Psikoloji alanında tamamladı. Uzmanlık araştırması matematik öğrenme zorluğu ve epilepsisi olan çocuklarda nöropsikolojik eksikliklere odaklandırmıştı. Dr. Sart, Pittsburgh Üniversitesi’nde Uygulamalı Gelişim Psikoloji alanındaki doktorasını okulöncesi dönemde davranış sorunlarındaki süreklilik ve değişkenlik üzerine çalışarak tamamladı. Dr. Sart 2004 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümünde öğretim üyesidir. Araştırma alanları çocuklarda davranış sorunları, nörogelişimsel çeşitlilik, engelli ve çocuk hakları, sosyal adalet ve kapsayıcı psikolojik danışmanlıktır. 2021 yılından beri Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın akademik kurul üyesidir.